Izlog Materijala

Baš po vašoj mjeri: Odaberite savršeno postolje ili noge za stol jer vi to zaslužujete

Zanimljiva i jednostavna ideja za vaš vlastiti projekt – stol po vašoj mjeri od materijala dostupnih na tržištu, a možete ga sami izraditi bez puno muke

Društvene mreže su zadnjih godina postale neiscrpno vrelo inspiracije kada je riječ o uređenju interijera. Osim toga, viralni postaju brojni trendovi koji zaista mogu inspirirati i potaknuti svakoga od nas da za svoj dom skrojimo nešto posebno, bez puno uloženog vremena i truda.

Staro-novi trend izrade, preuređenja, redizajna ili kreiranja vlastitih predmeta postaje još popularniji te dobiva pobornike i šire od zajednice isključivih entuzijasta. Zaista ne morate imati prostor i garažu prepunu alata kako biste sami napravili, primjerice, vlastiti stol po mjeri. 

Kombinacija impresivne površine i čvrstih metalnih nogu u industrijskom stilu je u trendu i lijepo će se uklopiti u gotovo svaki prostor.

Samostalna izrada stola može biti uistinu jednostavan zadatak i valja napomenuti onaj najvažniji benefit koji dobivate – stol po vašoj mjeri i po mjeri vašeg prostora. Ovako izvedeni stolovi nerijetko su i financijski isplativiji od gotovih stolova koji su dostupni na tržištu. A ponuda materijala, nogu i postolja za stolove uistinu je šarolika i kao takva zadovoljit će baš svaki ukus.

Dovoljno je voditi računa o stilu koji dominira prostorom kako bi se vaš novi stol po mjeri uklopio u postojeći dizajn. Neke kombinacije nogu i ploča mogu biti i efektne. Tako vaš novi stol može postati statement komad koji će preuzeti centralnu ulogu u interijeru. Mogućnosti je uistinu puno.

Odabir postolja za impresivan stol po mjeri

Postolje i noge ključan su dio svijeta stolova, bez obzira radi li se o radnom ili blagovaonskom stolu. Prije samog odabira postolja i nogu, najvažnije je odrediti stil stola koji želite stvoriti. Ako ste pobornik industrijskog stila i njegove kameleonske mogućnosti uklapanja u razne prostore i postojeće stilove uređenja, u širokom asortimanu možete pronaći noge koje će se savršeno uklopiti u vaš novi stol. Vrlo je važno odabrati kvalitetne noge s obzirom da one utječu na stabilnost stola.

1. Henke – odvažna jednostavnost za upečatljiv stol po mjeri

Henke noge su jednostavnog dizajna koje će iznimno lijepo naglasiti površinski dio stola. Želite li efektan stol koji će biti pravo osvježenje za vašu blagavaonicu, Henke noge u kombinaciji s dekorativnim iveralom na površini odličan su izbor. Ovakav blagovaonski stol izvrsno će se uklopiti u minimalistički uređene prostore. Svojim dizajnom nametnut će se kao efektan stol u službi razbijanja monotonije ovog stila.

 Henke je upečatljivi model noge u industrijskom stilu koji odiše čvrstoćom. U kombinaciji sa odabranom površinom nametnut će se kao istaknuti komad u prostoru.

2. New York – impresivna i zanimljiva geometrija za statement komad u prostoru

Ako želite stol koji će biti impresivan i centralni komad u prostoru – zanimljiva geometrija u kombinaciji sa snagom kojom odiše metal, čine postolje New York čine savršenim odabirom. Djeluje snažno, industrijski, dok ga zanimljiv dizajn čini elegantnim. Preporuča se ovakvo postolje upariti s jednobojnim ili drvnim dekorom u kojem do izražaja dolaze detalji poput godova, finih pukotina i blagih tragova vremenskih prilika.

Ako želite upečatljiv stol koji će podići prostor na novu razinu, impresivno New York postolje idealan je odabir.

3. Lignor – profinjen dekorativni element na stolu

Zbog svog profinjenog i prozračnog dizajna, model Lignor itekako opravdava dekorativnu funkciju nogu. Ove žičane ljepotice zadnjih su godina postale veliki hit na društvenim mrežama. Posebno je istaknut trend njihova korištenja kod radnih stolova. Primjerene su i za izradu blagovaonskih stolova, ali onih manjih dimenzija. Posebno dobro izgledaju u kombinaciji s površinama koje su malo deblje, pa bi bilo dobro kombinirati ih uz betonske ili drvene dekore od iverala deblje od 20 mm.

Model noge Lignor je savršen za one koji traže klasičan dizajn nogu koji je uvijek u trendu.

4. Radar – spoj prozračnosti i snažnog utjecaja na prostor

Uz industrijski stil, u posljednje vrijeme su u trendu i elegantne, tanke površine. Moderni materijali koji su postali dostupni na tržištu, poput kvarca ili Compact ploča, omogućuju iznimno tanak presjek ploče stola u odnosu na njene dimenzije. Tako stol postaje iznimno elegantan komad u vašem prostoru.

Ovakvu površinu potrebno je upariti s jednako prozračnim postoljem ili nogama i na taj način ćete dobiti specifični spoj prozračnosti i snažnog utjecaja na vaš prostor. Za takvu kombinaciju idealna je noga za stol Radar. Ove noge ostavljaju dojam čvrstoće i snage, no zbog svog dizajna su istovremeno nenametljive i atraktivne.

Model noge Radar spaja čvrstoću metala s elegancijom dizajna koji naglašava tanki profil noge.

You may also like