DogađanjaIzdvojeno

Radionice u Izlogu ideja sve su popularnije. Bili smo na jednoj i naučili sve o uređenju interijera

Veliki interes kod sudionika izazvali su organoidi, a nezaobilazna tema svakako su bile i vrlo trendi kvarcne i porculanske ploče, koje su iznimno  otporne i vrlo zahvalne za korištenje

Predstavljanje i upoznavanje s novim inovativnim materijalima, savjetovanje u domeni projektiranja ili pak uređenja interijera – samo su neke od tema iznimno posjećenih radionica koje se redovito organiziraju u showroomu Izlog ideja. Da ovo mjesto nije ‘samo trgovina’, govori i atraktivno uređen prostor s raskošnom ponudom materijala i elemenata koje uglavnom ne možete pronaći nigdje u Hrvatskoj, ali i stručno osoblje koje će vam ondje ponuditi i jedno posebno personalizirano iskustvo.

Posljednja radionica, koju smo ujedno i posjetili, bila je na temu Elemenata uređenja interijera, a vodila ju je arhitektica Iskra Krznarić, osnivačica studija Skitza.

Elementi uređenja interijera bili su fokus radionice

“S ovom radionicom cilj je bio upoznati polaznike sa svim elementima koji sudjeluju u stvaranju izgleda i ambijenta interijera. Željela sam da sudionici na neki način prošire horizonte oko toga na koji sve način i s kojim odlukama, namjerno ili nenamjerno, utječu na prostor kada ga renoviraju, adaptiraju ili uređuju”, objasnila je Iskra dodavši kako se iz iskustva često događa da se investitori fokusiraju na jedan element i onda nisu svjesni što sve mogu napraviti s prostorom ili pak zanemare elemente i odluke se dogode spontano, nepromišljeno pa često nemaju dobar rezultat.

Kako bi doskočila svim nedoumicama i osmislila personalizirana prikladna rješenja, prije radionice svi polaznici dobili su upitnik vezan uz vlastite izazove i mogućnost da odaberu jednu prostoriju u svom domu na koju bi se fokusirali kada su u pitanju intervencije. Radionica je bila prilika da uvodno doznaju teorijski dio koji je primjenjiv u svim situacijama, a onda su se sudionici 1na1 fokusirali na vlastite primjere i Iskrine savjete. Sam Izlog ideja uz stručnu potporu tima bio je sjajno mjesto gdje su se polaznici uživo mogli upoznati i osjetiti sve materijale koje bi mogli implementirati.

Koji su to inovativni materijali izazvali veliki interes polaznika?

Veliki interes kod sudionika izazvali su organoidi, površine izrađene od prirodnih materijala, biljaka iz vlastitog uzgoja s livada Tirola u Austriji i raznih prirodnih sirovina koje kada dodirnete puštaju ugodan miris. Nezaobilazna tema svakako su bile i vrlo trendi kvarcne i porculanske ploče, koje osim što izgledaju vrlo atraktivno, iznimno su otporne i vrlo zahvalne za korištenje.

Neki od sudionika svoj novi dekor pronašli su upravo u famoznom plutu koji je danas sve traženiji materijal u prostorima, a privukli su ih i tzv. zeleni zidovi, kao i ručno oslikane i rađene keramičke pločice brenda Viúva Lamego. Za one koji su htjeli potencijalno zvučno izolirati neku prostoriju, na radionici su se imali prilike upoznati i s brendom Zintra koji proizvodi fantastična akustična rješenja u svim mogućim formatima koje možete zamisliti bilo u privatnim ili javnim prostorima kojima je cilj ublažiti buku.

A kako sve spomenuto implementirati u životni prostor sudionika radionice, Iskra je imala sve odgovore i sugestije. Upravo taj koncept učinio je ovu radionicu sveobuhvatnom jer su sudionici došli s nizom nedoumica, a kući otišli zadovoljni s praktičnim i konkretnim rješenjima te prijedlozima.

Pristup 1na1 u rješavanju svih izazova polaznika pokazali su se kao sjajan pristup

“Na radionici o elementima interijera smo imali priliku promišljati i analizirati uređenje interijera te naučiti definirati prostor prema vlastitim prioritetima. Puno naučenog mogu primijeniti, kvalitetnije ću moći promišljati kako uklopiti obloge, dekorativne zidove, komade namještaja i dekoracije u prostoru, ali i kako postići ravnotežu u estetici prostora. Posebno korisno je bilo čuti ideje i intervencije koje je Iskra savjetovala s obzirom na izazove s kojima su svi došli”, komentirao je Vladimir Benić, jedan od polaznika radionice.

I sama Iskra komentirala je kako je radionica bila uspješna, i da joj je posebno bilo drago što su svi bili angažirani od samog početka. „Uspjela sam im prenijeti sve što sam planirala, i više. Prvi dojmovi su bili jako dobri. Svakome sam se uspjela posvetiti i odgovoriti na pitanja, a to mi je bilo jako bitno”, poručila je za kraj Iskra Krznarić.

Foto: Matej Mrvoš

You may also like

More in Događanja