IzdvojenoSavjeti

Ilustratorice Klasja Habjan i Zita Nakić posjetile su tvornicu pločica Viúva Lamego koje su nedavno same oslikale

Ispričale su nam dojmove, ali i zašto su se odlučile na ovu suradnju s poznatim portugalskim brendom

Imena grafičkih dizajnerica Klasje Habjan i Zite Nakić sigurno vam nisu strana. Rad ovih dviju hrvatskih grafičkih umjetnica sigurno ste već uočili, a posljednje čime su oduševile jest njihova suradnja s tvrtkom Iverpan i portugalskim brendom keramičkih pločica Viúvua Lamego.

Naime, Viúvua Lamego je sastavni dio raskošnog asortimana Iverpana čije zbilja unikatne pločice, pazite sad ovo, s grafičkim motivima Klasje i Zite možete pogledati u ne tako davno otvorenom showroomu u Draškovićevoj ulici. A kako bi iz prve ruke doznale sve o procesu ručno izrađenih i oslikanih pločica, Klasja i Zita ovo proljeće posjetile su spomenutu tvornicu u Sintri u Portugalu i otkrile nam svoje dojmove.

Spoj tradicionalnog zanata i suvremene estetike

“Za potrebe Iverpanovog showrooma Izlog ideja osmislile smo grafičke motive koji su se onda ručno prenijeli na pločice i postali trajna dekoracija. Sve je to rezultat spoja tradicionalnog zanata i suvremene estetike i drago mi je da nas je Iverpan uveo u ovu priču i na neki način spojio, upoznao s brendom Viúvua Lamego”, izjavila je Klasja te dodala kako je posjet portugalskoj tvornici bio vrlo inspirativan.

Ručno oslikavanje s kistom

“Lisabon i Sintra gradovi su puni čarobnog svjetla, boja i tekstura, u njima se isprepliću priroda i kultura, stvarnost i bajke. Tradicija pločica u interijerima i eksterijerima značajna je odrednica identiteta i zanimljivo je vidjeti kako se razvija i kombinira s modernim pristupima i materijalima. Ručno oslikani bazeni veličine parkova, koji se slažu poput slagalice, zatim beton kao kombinacija uz pločice ili grafiteri koji oslikavaju pločice kao trajniji medij samo su dio iznenađujućih, ali prirodnih nadogradnji”, ispričala nam je puna dojmova Klasja koje je u tvornici na licu mjesta oslikala desetak novih pločica kistom, koje su nakon pečenja poslane u showroom gdje neke od njih možete i pogledati.

You may also like

More in Izdvojeno