Izlog Materijala

Jeste li znali da postoje površine koje povezuju prirodu i ljude? Zovu se organoidi, a ovo je sedam stvari koje biste trebali znati o njima

Atraktivne površine izrađene od prirodnih materijala, biljaka iz vlastitog uzgoja s livada Tirola u Austriji i raznih prirodnih sirovina

Rastuća upotreba održivih i ekološki prihvatljivih materijala u uređenju domova snažno je povezana sa sve većom sviješću o negativnom utjecaju ljudi na okoliš. U posljednjim godinama svjedočimo brojnim upozorenjima koja ističu važnost svakog pojedinca u borbi za održivu budućnost naše planete. Ekološka osviještenost raste, a sve više se iskazuje u svim aspektima našeg života, pa tako i uključujući uređenje naših domova.

U skladu s tim, na tržištu se pojavljuju novi inovativni materijali koji su izuzetno ekološki održivi. Domovi koji su izgrađeni od materijala visoke kvalitete od pouzdanih svjetskih proizvođača, a koji zadovoljavaju najviše ekološke standarde, trajni su i održivi te imaju visoke funkcionalne i estetske karakteristike i lako se uklapaju u svaki životni prostor.

Organoidi su jedan od tih eko materijala koji su svojim izgledom i karakteristikama ostavili snažan dojam na mnoge. Imaju minimalan negativan utjecaj na okoliš, a pridonose stvaranju ugodnih i zdravih prostora za život. Pokušajte zamisliti da vaš namještaj može zračiti miris svježe lavande ili osvježavajućeg citrusa tijekom nekoliko godina. S organoid površinama, taj jedinstveni i mirisni doživljaj postaje stvarnost. Izrađeni od različitih prirodnih sirovina, biljaka iz vlastitog uzgoja i isključivo prirodnih materijala, organoidi na najbolji i najzabavniji način povezuju čovjeka i prirodu.

Ako vas još uvijek nismo uvjerili u prednost organoida nad ostalim materijalima, sljedeće karakteristike možda će biti uvjerljivije:

Jedinstveni proizvodni procesi bez emisije štetnih plinova certificirani za kontakt s hranom

Cjelokupan tijek izrade i djelomično ručne pripreme proizvoda provodi se bez emisije štetnih plinova. U procesu proizvodnje koriste se 100 posto biorazgradive smole, bez plastifikatora i otapala pa su proizvodi certificirani za kontakt s hranom.

Posebnim tehnikama moguće je proizvesti jedinstvene površine od svih biogenih materijala, prilagođenih potrebama kupaca i dizajnera, koristeći i druge podloge poput papira, kože, mreže, šperploče…

Organoid površine pružaju jedinstven mirisni, taktilni i vizualni osjećaj

Orgaonoid površine svojim izgledom obogaćuju svaki prostor pružajući zanimljiv i jedinstven mirisni, vizualni i taktilni ugođaj. Ovisno o izboru prirodnih materijala neke površine imaju samo blagi, a druge vrlo intenzivan i dugotrajan miris. S vremenom se intenzitet mirisa smanjuje, ali ga je moguće osvježiti vlažnom krpom.

Zbog prirodnih sirovina i procesa proizvodnje mogu se pojaviti razlike u boji i sastavu. No upravo te promjene ovim površinama daju dodatni šarm i potvrdu originalnosti. Organoide koji u sastavu imaju klorofil moguće je dodatno zaštititi kako bi se izbjegao negativan utjecaj UV zraka na njihovu boju.

Dugi životni vijek i izuzetna prilagodljivost brojnim dizajnerskim rješenjima

Životni vijek organoid površina može se usporediti sa životnim vijekom drvenih iverica. Organoid površine iznimno su estetska i originalna rješenja za dekoriranje interijera poput fronti namještaja, zidova, pregradnih stijenki, vrata i sl. Mogu zadovoljiti najraznovrsnije potrebe klijenata čak i u projektima od svega nekoliko kvadratnih metara, a zahvaljujući velikoj prilagodljivosti, organoid proizvodi pogodni su i za klijente s projektima od preko nekoliko tisuća kvadratnih metara. Kombinacije organoid površina s raznim ostalim materijalima i bojama dodatno naglašavaju prirodnost površina pretvarajući svaki dizajn u posebno privlačno iskustvo.

Organoid površine dišu

Organoidi prirodno dišu te stoga izvrsno reagiraju u vlažnim prostorijama koje su nepogodne za većinu materijala. Površine se mogu postaviti i u zonama prskanja vode, poput zona uz kade i tuševe, no u tim je slučajevima potrebno površine zaštititi lakom što može utjecati na intenzitet mirisa osnovnog organoida.

Odlični kao akustička rješenja u prostoru

Mnogi prirodni proizvodi zbog svoje poroznosti imaju idealna akustična svojstava. OrganoidⓇ Acoustics proizvodi dizajnirani su kao gotovi akustični moduli, obloženi prirodnim dekorativnim površinama u kombinaciji sa zvučnom izolacijom točno određenih svojstava. Module je moguće potpuno prilagoditi pojedinačnim zahtjevima klijenata.

Jednostavna montaža pomoću klik sustava

OrganoidⓇ Flooring podovi jednostavno se montiraju pomoću klik sustava kao i ostali kvalitetniji laminatni podovi. Visoke su klase poda 32. Zaštićeni su lakom i stoga nemaju miris, ali su radi zaštite otporni na abraziju i jednostavni za održavanje. Izvrstan su izbor za hotele i restorane.

Idealno svjetlo uz organoid materijal

Rasvjeta, kao važan element kod uređenja interijera, u kombinaciji s OrganoidⓇ Translucent providnim proizvodima dat će posebnu notu svakom prostoru. Ovu kombinaciju čini jedinstvenim to što toplina lampi pojačava intenzitet mirisa npr. lavande ili Alpskog sijena, a providnost se kontrolira debljinom nanosa prirodne površine direktno na tijelo lampe.

You may also like