Iskustva i inspiracijeSavjeti

5 savjeta za uređenje dječje sobe: Zajedno stvarajte divne uspomene

Dječje sobe je potrebno stalno prilagođavati dobi djeteta, bilo da je riječ o sobi koju treba prilagoditi prvim djetetovim koracima ili polasku školu, drugom školarcu u obitelji ili bilo kojem drugom važnom razdoblju odrastanja

Na taj se način postojeći prostor svaki puta prilagođava drugoj ili proširenoj namjeni, odnosno s djetetom raste i namještaj, njegov krevetić, radni stol, ormari, police za knjige….

To je kontinuirani proces, pa je dobro znati kako s manje novca i više kreativnosti, urediti prostor koji će rasti s djetetom i učiniti ga inspirativnim za razne aktivnosti, nove školske i sve ostale životne izazove.

1. Savršeno iskorišten prostor – uz namještaj po mjeri

Raspolažete li s ograničenim prostorom svakako razmislite o namještaju po mjeri. Osim što je kvalitetan i dugotrajannamještaj po mjeri je u potpunosti prilagođen prostoru za koji se izrađuje. Treba li izraditi za vaše dijete nov krevet s više prostora za odlaganje ili treba radnom stolu starijeg školarca dodati još jedan, najjednostavnije je potražiti stolara i po mjeri napraviti novo rješenje, idealno za spavanje ili učenje. Dimenzije novog namještaja stolar će s lakoćom prilagoditi vašem prostoru i potrebama djeteta.

2. Kreativne i zanimljive pregrade – izvrsno rješenje

Dok roditeljska spavaća soba često ima samo jednu funkciju, spavaonice, dječja soba mjesto je igre, druženja, učenja i spavanja. Imate li na raspolaganju veću prostoriju za dvoje djece možete prostore raznih funkcija međusobno razdvojiti privremenim pregradama. Izvrsno rješenje za pregradu su klizna vrata po mjeri u koja možete staviti ispune po želji. Lagana su za montažu i demontažu pa su povoljan izbor i za privremena rješenja. Možete naručiti i poseban tisak na ispunama, a kao inspiraciju uzmite omiljene crtane likove vaših mališana.

3. Organizacija prostora dječje sobe s policama i ormarima

Uređenje počnite od pregrada i mjesta za odlaganje. Za manje prostore pregrada može poslužiti i kao mjesto za odlaganje. Osmislite sami ili uz pomoć dizajnera police, ladice i ormare za dječju sobu. Ne želite zatrpavati dječju sobu s puno komada namještaja, a ormarima po mjeri savršeno ćete iskoristiti prostor i odgovoriti na sve posebne zahtjeve koje imate. Osim boje, debljine i teksture materijala, sa stolarom dogovorite i vrstu materijala.

4. Recept za uspjeh je profesionalni stolar i kvalitetni materijali

Specijalizirani profesionalni obrti za stolarske radove izvrstan su izbor za izradu cjelokupnog namještaja dječje sobe. Definirajte svoje zahtjeve te nađite profesionalnog stolara da izmjeri prostor, predloži rješenje i izradi namještaj koristeći samo kvalitetne materijale.

Najviše možete uštedjeti s izradom kvalitetnog namještaja po mjeri, jer će takav namještaj postojano podržati veselu dječju igru, biti siguran za vaše dijete i dimenzioniran baš za potrebe vašeg djeteta.

5. Vaše dijete – glavni dizajner prostora u kojem će učiti i boraviti

I svakako uključite svoje dijete u uređenje prostora u kojem će raditi, igrati se i družiti. Neka izabere boje, motive, ručkice ili personalizirane vješalice. Ručkice je najlakše i zamijeniti, a svakom ćete promjenom namještaju i sobi udahnuti potpuno novi izgled!

Pretvorite uređenje dječje sobe u zabavan i inspirativan zadatakumjesto stresnog i skupog iskustva. Djetetu će to biti vrlo veliki poticaj i ostati jednog dana predivna zajednička uspomena.

Namještaj po mjeri je jedini način kojim je moguće svaki životni prostor u potpunosti prilagoditi vlastitim potrebama.

You may also like