Iskustva i inspiracijeTvoj Izlog Ideja

VIDEO Revolucija u kuhinji: Nevidljiva indukcijska ploča na kojoj će vam zavidjeti čak i prijatelji

Što biste pomislili kada bismo vam rekli da postoji ‘nevidljivo kuhanje’ kao i činjenicu da to sada možete izvesti i u svojoj kuhinji?! Ne, nije šala i nisu nam se ‘pobrkali lončići’

Dapače, s ovom revolucionarnom tehnologijom, svi lonci će biti ne samo na broju, već i savršeno iskorišteni. Indukcijska ploča koju ćete odmah poželjeti.

Budućnost je postala sadašnjost i kuca na vrata kuhinja koje čeznu za ovakvom vrhunskom tehnologijom, ali i dizajnom. Upravo to donosi Invisacook koji prkosi konvencionalnosti i svemu dosad viđenom u bilo kojoj kuhinji.

Osim toga, Invisacook rješava još jednu veliku dilemu koja je uvijek prisutna kada govorimo o uređenju interijera – funkcionalnost ili estetika. Uređenje doma je iznimno zahtjevan posao, a kuhinja je specifičan i prostor s najviše izazova na tom putu bez obzira bila ona mala ili velika. S Invisacook-om se nećete morati suočavati takvim teškim dilemama jer Invisacook ispunjava oba zahtjeva. Kuhinja nije mjesto namijenjeno samo pripremi hrane. To je središnji dio doma gdje se postavljaju temelji zdravlja i dobrobiti cijele obitelji. Kao takva, kuhinja bi trebala biti sigurna, estetski privlačna ,ali i sadržavati najnoviju tehnologiju koja će vam omogućiti učinkovito kuhanje bez žrtvovanja okusa vaših jela ili vremena provedenog u njoj.

Što je Invisacook?

Invisacook je kuhanje izravno na radnoj ploči. Invisa indukcijska tehnologija grije kroz radnu ploču i učinkovito zagrijava površinu čime stvara adekvatne uvjete za kuhanje. Gledajući sa strane, netko bi pomislio kako je posuđe samo odloženo na radnoj ploči. No, Invisacook je više nego što se vidi jer inovativna tehnologija spaja funkcionalnu površinu za kuhanje s luksuznim dizajnom.

Kako funkcionira Invisacook – nevidljiva indukcijska ploča?

Indukcijsko kuhalište smješteno je ispod radne ploče. Svakako treba naglasiti da Invisacook ne može biti ispod bilo koje radne ploče odnosno ploče izrađene od bilo kojeg materijala. U slučaju Invisacook-a potrebno je postaviti porculansku radnu ploču. Porculan je, naime, najfinija vrsta keramike dobiven pečenjem na visokoj temperaturi od 1250 C° do 1350 C°.

Sirovina za izradu porculana je mješavina plemenitih materijala visoke čistoće. Iznimno je, između ostalog, otporan na visoke temperature i termalne šokove što ga čini idealnim partnerom Invisacook-u. Osim što možete kuhati na porculanskoj radnoj ploči, bilo gdje na njezinu površinu možete odložiti vrući lonac ili tavu bez podmetača i bez straha od oštećenja.

Možete peći, ali se nećete opeći

Indukcija zagrijava isključivo dio porculanske ploče ispod koje se nalazi kao i posuđe na tom dijelu, ali ne i dio oko Invisacook-a. Posebno je zanimljiva još jedna činjenica, a pri izvedbi može biti i prava atrakcija i za goste i za ukućane. Naime, kada sklonite lonac s kuhališta u kojem ste upravo dovršili ručak, a juha ili varivo se u njemu još krčka, odmah potom na to mjesto možete staviti dlan.

Da, maknete lonac, na to isto mjesto stavite dlan i nećete se opeći jer površina je samo topla, ali ne i vruća. Zanimljivo, zar ne?! To je razlog zbog kojeg se ne morate plašiti ozljeda od opekotina, a posebno mogu biti mirni oni koji imaju malu djecu. Invisacook ne stvara izravnu toplinu, pa porculanska radna ploča ostaje sigurna za korištenje kao tradicionalni radni prostor kojeg opušteno možete koristiti za ono za što ga inače koristite.

Što je Invisamat, zašto je bitan i kakvo posuđe koristiti kad je u pitanju ova indukcijska ploča?

Invisacook također možete prilagoditi svojim potrebama i prostoru pa možete birati indukcijsku ploču s dva, tri, četiri ili pet kuhališta. Osim toga, sastavni dio ove prestižne i futurističke priče je i Invisamat – podmetač na kojem kuhate, a koji sprječava klizanje posuđa tijekom kuhanja. Napravljen je od silikona i stakloplastike što ga čini dugotrajnim i fleksibilnim. Podmetač olakšava i čišćenje jer njegovi podignuti silikonski rubovi zadržavaju prelijevanje i na taj način štite indukcijsku ploču od mogućnosti da se izliveni sadržaj prelije na nju. Podignuti silikonski rubovi Invisamat-a produžit će i vijek trajanja indukcijske ploče raspršivanjem topline tijekom kuhanja.

Iako, možete kuhati izravno na porculanskoj radnoj ploči, zašto ne iskoristiti još jedan fantastičan detalj koji doprinosi sigurnosti, ali i dugotrajnosti?! S obzirom da ste kulinarski zakoračili u budućnost, valja se tome prilagoditi u svim segmentima, pa i pri odabiru posuđa. Dizajn posuđa možete sami birati po vlastitoj želji, ali prikladno i posuđe koje će se idealno slagati s vašim revolucionarnim spravljanjem ukusnih objeda, je Invisacook posuđe, nehrđajući čelik s magnetnim dnom ili posuđe potpuno obloženo nehrđajućim čelikom.

Bilo da Invisacook želite ugraditi u svoj dom, kamp prikolicu, brod ili čak vanjsku kuhinju, kuhat ćete s užitkom. I ne, ne morate se plašiti onoga što smo spomenuli na početku jer takozvano ‘nevidljivo kuhanje’ neće iznjedriti i nevidljive obroke. Dapače, uživat ćete u svakom trenutku i to od početka kuhanja pa sve do rapsodije okusa koji će naposljetku nagraditi vaše i nepca vaših ukućana i gostiju.

 

You may also like