Savjeti

Izlog ideja – Zagreb je dobio izvrstan prostor za radionice namijenjene arhitektima i dizajnerima. Evo o čemu je riječ

Doznali smo sve insajderske informacije o organoidima, MDF-u u boji te compact pločama

Materijal od ružinih latica ili kave koji ispušta miris u prostoru nekoliko godina, namještaj od pluta i ručno oslikane keramičke pločice samo su dio ponude showrooma koji je otvoren u zagrebačkoj Draškovićevoj ulici. Izlog ideja zamišljen je kao prostor u koji posjetitelji mogu doći po inspiraciju za uređenje svojih domova, poslovnih prostora i većih objekata, a ondje je već održano niz radionica namijenjenih dizajnerima i arhitektima kako bi ih upoznali sa svim prednostima i mogućnostima upotrebe novih materijala.

Organoidi – materijal koji plijeni pažnju

“Inovativni materijal poput organoida koji nastaje prešanjem prirodnih materijala na različite nosive podloge, iznimno su estetska i originalna rješenja za dekoriranje interijera. Mogu se koristiti za fronte namještaja, pregradne stijenke, zidne tapete ili podove, a zbog svoje poroznosti imaju i idealna akustična svojstava. No, mnogi to ne znaju radi čega smo otvorili ovaj prostor kako bi pokazali razne načine upotrebe ovog i drugih materijala te trendove u uređenju interijera”, navodi direktor Iverpana, Mladen Jambrović.

Materijali s pozitivnim zdravstvenim i ekološkim utjecajem na čovjeka i okoliš

Budući da je Iverpan prije više od 30 godina nastao s idejom da učini domove ugodnim mjestima za život, koji će istovremeno imati pozitivni zdravstveni i ekološki utjecaj na čovjeka i okoliš, tvrtka u svojoj ponudi prednost daje održivim materijalima. Među njima je i pluto, prirodni izolator koji štiti od buke i vibracija, otporan je na vlagu, a moguće ga je koristiti kao zidnu oblogu atraktivnog dizajna ili za izradu namještaja.

Dekorativni zeleni zidovi, kvarcne i porculanske ploče

U Iverpanovom izlogu ideja mogu se razgledati i unikatne keramičke pločice poznatog portugalskog proizvođača Viuva Lamego iz Sintre. U njihovoj tvornici su ručno oslikane pločice prema nacrtu hrvatskih umjetnica Klasje Habjan i Zite Nakić, a na isti način će ovaj materijal nuditi svima koji žele imati originalnu keramiku u svojim domovima, uredima, hotelima, wellness prostorima itd. U novom zagrebačkom showroomu izloženi su i dekorativni zeleni zidovi, kvarcne i porculanske ploče koje su traženi i trendi materijal u suvremenim domovima te MDF u boji, još jedan ekološki proizvod koji nastaje prešanjem drvenih vlakana i netoksičnih pigmenata boje vidljivih u cijelom presjeku ploče. 

Malo je reći kako je Iverpan Izlog ideja u vrlo kratkom vremenu postao omiljena adresa kako struke, tako i svih ljubitelja uređenja interijera koji u svojim prostorima žele malo posebnije, održive i kvalitetne materijale.

You may also like

More in Savjeti