Savjeti

Zeleni zidovi u interijeru već neko vrijeme osvajaju. Evo zašto biste se i vi mogli odlučiti za njih

Nije ih potrebno zalijevati, a prostor pretvaraju u atraktivne zelene oaze

U posljednjih nekoliko godina, zeleni zidovi postali su izuzetno popularni u svijetu uređenja interijera. Ovi atraktivni vertikalni vrtovi donose osvježenje i prirodnu ljepotu u prostorije, stvarajući atraktivne zelene oaze koje istovremeno imaju i niz praktičnih prednosti. Evo zašto biste se i vi mogli odlučiti za zelene zidove prilikom planiranja uređenja prostora.

Svježa atmosfera u prostoru je zagarantirana

Prvo, zeleni zidovi donose prirodnu i svježu atmosferu u prostor. Biljke su poznate po svom pozitivnom učinku na naše raspoloženje i zdravlje te uvođenje zelenila u interijer stvara osjećaj blagostanja i povezanosti s prirodom. Zeleni zidovi klasificirani su kao ECO-FRIENDLY i KIDS-FRIENDLY, izraženi od 100 posto prirodnih neživih biljaka, a dobivaju se procesom stabilizacije biljaka.

Drugo, zeleni zidovi su estetski privlačni i mogu postati istinski vizualni naglasak u prostoru. Mogu se prilagoditi različitim stilovima uređenja i biti prilagođeni prostoru u kojem se nalaze. Izborom različitih biljnih vrsta i njihovim rasporedom na zidu možete stvoriti jedinstvene i personalizirane dizajne koji će oduševiti svakog posjetitelja. Svaki se zeleni zid izrađuje prema željama kupaca. Ako je riječ o velikim površinama, slažu od više manjih jedinica koje se jednostavno montiraju na gotovo sve vrste podloga nosivih zidova, stropova, namještaja i sl.

Zeleni zidovi ne zahtijevaju održavanje

Treće, zeleni zidovi imaju praktične prednosti jer jednom kad se ugrade ne zahtijevaju održavanje (zalijevanje). Ovo je posebno korisno u situacijama kada prostor nije pogodan za tradicionalne biljke zbog nedostatka prirodne svjetlosti ili pristupa vodi. Nisu štetni za zdravlje i ne privlače na sebe kukce i bakterije te su veoma otporni na razne klimatske uvjete. Uz sve navedeno, zeleni zidovi mogu imati i izolacijske karakteristike, smanjujući buku.

Ne zanemarujte potencijal koji zeleni zidovi mogu donijeti interijeru. Uz estetsku privlačnost, svježinu zelenila i praktičnost, ovi zidovi će transformirati vaš prostor u zelenu oazu koju ćete uživati gledati i koja će vas okružiti prirodnim ljepotama bez potrebe za redovitim zalijevanjem.

You may also like

More in Savjeti