Izlog MaterijalaSavjeti

Aluminijske police: Zanimljiv dekor iznimno dojmljivog efekta

Metal u uređenju interijera iz godine u godinu je sve veći hit. Bilo da se radi o bakru, željezu, inoxu, čeliku ili aluminiju, jedno je sigurno – svaki od njih u kombinaciji s drugim materijalima u prostoru se može nametnuti kao zanimljiv dekor dojmljivog efekta

Velika im je prednost to što su lako uklopivi u bilo koji stil, a suvremene metode obrade omogućile su njihovu raznoliku upotrebu u interijerima. U ovom blogu vam predstavljamo fantastični modularni sustav za aluminijske police.

Modularni sistem za aluminijske police

Dizajneri interijera za njih kažu da unose pravu sirovu estetiku u prostor. Tu ulogu u potpunosti opravdavaju i razni komadi namještaja koji se mogu napraviti uz pomoć modularnih, aluminijskih profila. Police, stolići i stolovi, otvoreni ili zatvoreni ormarići i ormari, namještaj u kupaonicama, kuhinjama, dnevnim boravcima… mogućnosti je uistinu puno, kao i kombinacija s drugim materijalima. Otkrijte nove mogućnosti i načine kako funkcioniraju modularni sistemi spojenih aluminijskih profila te kako se mogu uklopiti u vaš dom.

Aluminijske modularne police mogu obogatiti prostor, čineći ga prozračnim i dajući zanimljiv vizualni efekt.
Izvor: Iverpan

Modularni sistem 20×20 sastoji se od nosive konstrukcije međusobno spojenih aluminijskih profila, te niza transparentnih polica ili polica od iverala, ispuna, poleđina, pa čak i vrata. Izrađeni su od visokokvalitetnog aluminija u završnoj crnoj boji. No, moguća je i matirano siva i anodizirana završna varijanta. Pogodni su za postavljanje samostojećih konstrukcija poput aluminijskih polica, stolova ili ormara uz regulacijske nožice. Mogu se pričvrstiti na zid, pa čak i na strop.

Trendovi i inspiracija

Već je neko vrijeme trend uvođenja industrijskih elemenata u poslovne interijere, a sve se više uvodi i u domove. Kuhinja, kupaonica, spavaća soba ili dnevni boravak nisu više izuzetak. Suvremeni dizajn posebno njeguje inspirativne kombinacije luksuza s autentičnim, čak i naglašeno rustikalnim detaljima. Iskoristite takve kombinacije i u svom domu. 

Police zanimljivih geometrijskih oblika mogu dati posebnu draž prostoru, pri čemu se zbog svoje decentnosti jednostavno uklapaju u razne prostore.

Namještaj izrađen od crnih aluminijskih profila dat će svakom prostoru ‘sirov’, ali moderan izgled, radi čega je ovakav sistem apsolutni hit u industriji izrade namještaja i opremanja interijera. Posebno se ističu dekorativne aluminijske police koje se mogu kombinirati s, primjerice, stalcima za cvijeće ili pak instaliranom LED rasvjetom. Uz pomno odabrano osvjetljenje, ovakve police će izgledati nevjerojatno efektno u vašem životnom prostoru. 

Police zanimljivih geometrijskih oblika mogu dati posebnu draž prostoru, pri čemu se zbog svoje decentnosti jednostavno uklapaju u razne prostore.
Izvor: Iverpan

Crni aluminijski profili linearni su i ‘hladni’ elementi, koji se jasno ističu u svakom prostoru. U kombinaciji sa staklenim policama kreiraju ekskluzivan, transparentan namještaj pogodan za dnevne boravke, poslovne prostore, hotele i restorane ili apartmane. 

Modularni sustavi za aluminijske police su idealan izbor za razne prostore, pa tako daju zanimljive mogućnosti za stvaranje dodatnog korisnog prostora uz zanimljive vizualne efekte.

Dopadljiv i privlačan je spoj aluminijskih profila nosive konstrukcije s policama toplog strukturiranog drvnog dekora. Kontrast mekoće organskih linija prirode i ravnih linija hladnih aluminijskih profila neodoljiv su magnet korisnicima.

Zgodan komad namještaja će biti i stolić za dnevni boravak koji se može kombinirati s različitim ispunama.  Iznimno praktičan i prilagodljiv modularni sistem 20×20 moguće je kombinirati u svakom interijeru. Sistem je osobito zanimljiv za kreiranje gotovog namještaja radi jednostavne pripreme i montaže, prilagođene za ručnu ugradnju. Sadrži niz detalja i gotovih rješenja, i odličan je odabir ako želite oplemeniti svoj dom posebnim komadima namještaja.

You may also like