Iskustva i inspiracijeTvoj Izlog Ideja

Cijelo prijepodne proveli smo u novom zagrebačkom showroomu koji prezentira održive i inspirirajuće materijale za uređenje interijera

Namijenjen je dizajnerima, arhitektima i svima onima koji se bave unutarnjim uređenjem

Izlog ideja showroom u Draškovićevoj 54 zamišljen je kao prostor u koji posjetitelji mogu doći po inspiraciju za uređenje svojih domova, poslovnih prostora i većih objekata, a ondje je već održano niz radionica namijenjenih dizajnerima i arhitektima kako bi ih upoznali sa svim prednostima i mogućnostima upotrebe novih materijala.

Famozni organoidi

Jedna od prvih dvosatnih radionica bila je na temu organoida. Florian Föger (CEO) iz austrijske tvrtke Organoid Technologies GmbH otkrio je dizajnerima i arhitektima sve detalje o nastajanju ovih eko dekorativnih površina koje su izrađene od prirodnih materijala, biljaka iz vlastitog uzgoja s livada Tirola i raznih prirodnih sirovina. Doznali smo da ovisno o izboru prirodnih materijala neke površine imaju samo blagi, a druge vrlo intenzivan i dugotrajan miris, a Florian je pokazao i mnoge uzorke, kao i sirovine koje su se mogle pomirisati. Prisutni su doznali kako organoide iskoristiti pri izradi namještaja, raznih obloga, postaviti ih kao dekor na zid ili pak kao podnu oblogu, a u ponudi su i organoidi u formi zvučnih izolacija. Osim za privatne prostore, organoidi su, otkrio je Florian, svoje mjesto pronašli i u javnim prostorima kao što su hoteli, restorani, wellness centri i sl.

Inovativna rješenja za slobodu u dizajnu

Goran Tešić iz tvrtke Fundermax GmbH, lidera u segmentu compact ploča predstavio je nadalje novu kolekciju Milano te skrenuo pažnju na razvoj novih materijala, poboljšanje postojećih, ali i kreiranje inovativnih rješenja koja pružaju ultimativnu slobodu u dizajnu.

Iznimno posjećana radionica bila je ona Quentina Orbana iz kompanije Zintra koji je pokazao najnovije mogućnosti i trendove u domeni akustičnih panela. Zintra akustični paneli idealno su rješenje za sve one koji u svom prostoru nastoje smanjiti žamor i buku, a pritom itekako drže i do estetike i održivosti budući da su načinjeni od recikliranih materijala. Osim što su modularni, Zintra akustični paneli su pomični, nevjerojatno prilagodljivi prostoru i spremni za razne modifikacije. Uz to, u ponudi imaju i širok dizajnerski raspon kada govorimo o bojama, teksturama i reljefima, a važna je i njihova jednostavna ugradnja.

Supermaterijal pluto

Pluto je bio središnja tema radionice koju je vodio Paulo Estrada iz portugalskog brenda SOFALCA. Ovaj nevjerojatan izolacijski materijal dobio je dodanu vrijednost kroz dizajnerske zidne obloge i genijalni namještaj, a u interijere se može implementirati na niz kreativnih načina što je vrlo inspirativno za arhitekte, dizajnere i investitore. Ovaj supermaterijal je zvučni i termalni izolator, djeluje i protiv vibracija, a ujedno je i pročišćivač CO2.

Zelene površine na malo drugačiji način

Najnoviji gost predavač u sklopu radionica u izložbenom prostoru u Draškovićevoj 54 bio je Frank Mammadov iz Greenmood HQ – proizvođača vertikalnih vrtova i zidnih obloga od stabiliziranog živog bilja. Naime, ovaj belgijski brend specijaliziran je za vertikalno vrtlarstvo i uređenje zelenih površina, točnije transformaciju gradskih pejzaža i interijera u zbilja atraktivne i funkcionalne oaze zelenila. Polaznici radionice doznali su kako u Greenmoodu pritom koriste inovativnu tehnologiju, ekološki prihvatljive materijale i da im je cilj pozitivno utjecati na okoliš i dobrobit ljudi. Odlikuje ih i kreativni biofilni dizajn, vrhunska izvedba, a u ponudi imaju niz varijacija na temu implementiranja zelenih zidova ili zelenih visećih instalacija na koje nitko neće ostati imun. Greenmood je dio Iverpanove ponude gdje možete doznati više detalja o ovom genijalnom zelenom rješenju.

You may also like