Iskustva i inspiracijeTvoj Izlog Ideja

Poznata hrvatska gastro blogerica Janja Benić provela nas je kroz svoju omiljenu prostoriju u kojoj provodi najviše vremena

Naglasak je ondje stavila na senzacionalne porculanske plohe

Mnogi će reći kako je kuhinja jedna od najvažnijih prostorija u domu, a s ovom tezom složila se odmah i Janja Benić, naša poznata gastro blogerica poznatija pod imenom Janjolinka. Ako vam se ime na prvu možda nije učinilo poznato, onda ćemo vam reći da su Janjolinkine krafne već neko vrijeme jedne od najtraženijih u Zagrebu, a za njih ste garantirano čuli i vjerujemo kušali.

S obzirom na njihovu popularnost Janja je počela organizirati radionice na tu temu, a neke od njih održala je upravo u svom novom domu, točnije krasnoj i prostranoj kuhinji za koju nismo htjeli da ostanete zakinuti.

Sami su uredili svoj životni prostor

No, vratimo se malo u prošlost. Janja i njezin suprug dugo vremena živjeli su u Zagrebu, a onda su život u velegradu odlučili zamijeniti onim u svom rodnom mjestu, Stubičkim Toplicama. Kuću koju ondje imaju su preuredili, i sada žive jedan posve novi, drugačiji život, u svom, kako kažu, carstvu. Da stvar bude bolja u proces uređenja kuće upustili su se sami, a prostorija na koju je Janja najponosnija jest kuhinja koju je od početka do kraja napravio njezin suprug Vlado.

Za početak možemo primijetiti kako su se odlučili za pomalo nordijsku estetiku i začinili je vrlo trendi zelenom nijansom. Da, u posljednje vrijeme zelene kuhinje vrlo su ‘in’, ali Janja nije išla za tim, nego je za nju riječ o nijansi koja je umiruje i koja nekako odgovara njezinom karakteru i samoj prostoriji.

Kuhinjski otok kao akcent

Kako nam dalje otkriva, u prostoru je već bila stara kuhinja čiji su komadi dijelom zadržani i obnovljeni pa je Vlado dodatno osmislio kuhinjski otok, dio za aparat za kavu te oblikovao dizajn kuhinje tako da se ona proteže od poda do stropa. Upravo to posljednje je sjajno rješenje ako želite prostor maksimalno iskoristiti.

MDF ploče su, priča dalje Janja, nabavili u različitim trgovinama, ovisno o tome kakve su dimenzije bile na raspolaganju. S obzirom na to da nisu željeli samo ravne plohe, Vlado ih je dodatno rezao na manje komade i lijepio ih na fronte kako bi dobili malo dinamičniji izgled na vratima kuhinjskih ormarića i polica.

Bijeli porcualn bio je velika Janjina želja

Što se tiče zelene nijanse, Janja je točno znala koju želi pa je tako odabrana zelena Pinie 15, a kao kontrast MDF-u u ovoj nijansi izabran je bijeli porculan za radne površine koji također ima veliku izdržljivost, što je bilo iznimno važno za Janju koja osim što veliku većinu vremena provodi u kuhinji, ondje drži i već spomenute radionice.

Osim toga, ono što dodatno vizualno atraktivnom čini ovu kuhinju, su detalji poput ručkica za vrata i ladice koje su vlasnici nabavili u Engleskoj te sudoper od inoxa u boji koji daje i određenu dozu luksuza.

Sve u svemu, možemo samo zaključiti kako je posve opravdano i jasno kada Janja kaže da joj je kuhinja omiljena prostorija u domu u kojoj voli provoditi najviše svog vremena.

You may also like